Veldhovenring 1, 5041 BA
Tilburg, Netherlands
Tel. +3113 545 84 42
Sunday and Monday: Closed
Tues. t/m Sat: 11.00 hours - 18.00 hours

Different times possible on appointment.
Bekijk nog meer foto's van Totem Tattoo op Facebook.
 • Met Rasta F Rooie
 • Met Jenna Dekker - Maijen
 • Wij zijn opzoek naar een tattooist en piercer. Tevens naar een floormanager welke wil leren piercen. Stuur een uitgebreide portofolio naar: rene_totemtattoo@hotmail.com
 • Met Stephanie de Bakker
 • Tijdens het human rights tattoo event in Kampala December 2017
 • In de shop freehand tekenen.
 • Working holiday in Kampala December 2017.
 • Workshop tekenen met houtskool.
 • Rene on tour Kampala 2017
 • Totem Tattoo Tilburg on tour.

THE STUDIO (Click on the photo for a next step in the tour.)


 • You see it when you look in the mirror.

TATTOO INFO, AFTERCARE & RISK


Afspraken.
Voor het laten zetten van een Tattoo moet u in de winkel, na het uitkiezen van een afbeelding een afspraak maken. Ter reservering van uw afspraak, vragen wij een voorschot.

De risico’s van een tattoo.
Je bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengenvan een tatoeage is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaastkunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelfals door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.

Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden.
Wil je het toch en je bent onder de 16 jaar, dan moet je wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio. Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tatoeage.
Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zonodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerp scheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruiktwordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik wordenweggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Het verzorgen van de tatoeage.
Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts. Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad tegaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens hetzonnen.

Je gezondheid.
Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheids klachten, raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen:

• diabetes • hemofilie • chronische huidziekte • contactallergie • immuunstoornis • hart- en vaatafwijkingen • bij het gebruik van antistollingsmiddelen • op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan • op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen.

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).

Richtlijnen.
In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van tatoeages. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de tatoeëerders zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1 keer per twee jaar of de tatoeagestudio’s zich houden aan de richtlijnen.

PIERCINGS


Let op! In principe is het zetten van een piercing op afspraak (telefonisch of in de shop), dit om teleurstelling te voorkomen wanneer wij druk bezig zijn met andere werkzaamheden.

De prijzen per piercing zijn onderaan de pagina te vinden, deze prijs is inclusief een standaard titanium sieraad. Verder hebben we een zeer uitgebreid assortiment piercings dus kom gerust een keer op je gemak rondkijken.

Werkwijze.
Het piercen gebeurt in een aparte ruimte in die geheel afgeschermd is, dus privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Daar wordt je piercing aangebracht, meestal gebruiken we als eerste sieraad een titanium piercing maar ook Bioplast (speciaal kunststof) en goud (min. 18 karaat) kunnen daarvoor gebruikt worden. Later als je piercing genezen is zijn er veel meer materialen te gebruiken, meer informatie hierover krijg je in de shop. Het zetten van een piercing doet soms even pijn maar het is en blijft maar een prikje, dus maak je er niet te druk over. Als de piercing gezet is bloed het soms even maar meestal blijft dat achterwegen omdat wij zo dun mogelijke naalden gebruiken. Als we klaar zijn ontvang je een formulier met daarop de ingevulde genezingstijd en de specifieke nazorginstructie. Als je deze goed naleeft dan is de kans op complicaties zeer gering. Mocht je nog vragen of speciale wensen hebben dan kun je natuurlijk altijd even een belletje plegen of kom gewoon even gezellig langs in de shop!!

Oprekken €5,- exclusief sieraad.
Oorbellen zetten €10,- per stuk inclusief een sieraad naar keuze.

Een piercing laten zetten kost € 40,-. Als je in ¡n een keer twee piercings laat zetten dan krijg je de tweede voor de halve prijs vb.: Twee tepel piercings voor maar €60,-

Met uitzondering van intiem € 50,-

LET OP! Intiem piercings worden gezet vanaf 18 jaar.DERMAL ANCHORS


Een nieuw soort piercing, waarbij een klein titanium plaatje onder de huid word aangebracht. Hierop kunnen allerlei verschillende bolletjes, puntjes of plaatjes geschroefd worden.

Specifieke nazorginstructies voor Dermal Anchor piercings; De eerste 24 uur afblijven. Daarna gedurende 2 a 3 weken de piercing een keer of 5 per dag zachtjes aandrukken, met uiteraard schone handen. Hierdoor zal de piercing zich gaan “zetten”. In deze tijd is het verstandig er s’nachts een gaasje op te pakken. Het verwijderen van de piercing moet je wel in de shop laten doen

Dermal Anchor; € 50,- / Wil je er 2? De volgende is € 40,- / De daarop volgende zijn € 30,-

PIERCING INFO, CARE & RISK


Je bent van plan een piercing te laten aanbrengen.
De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico's. Het aanbrengen van een piercing is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de piercer) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je piercing er niet mooier op maken.

Een piercing onder de 16 jaar.
Voordat je een piercing laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de piercer en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een piercing.
Voor het aanbrengen van de piercing wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het aanbrengen van een piercing moet steriel gebeuren. Dat wil zeggen; de naald en het sieraad die door je huid gaan, moeten uit een steriele verpakking komen en mogen niet met de blote handen worden aangeraakt. De piercer draagt tijdens het aanbrengen van je piercing handschoenen die vlak voor het aanbrengen van de piercing gedesinfecteerd worden met alcohol 70-80%. Het aanbrengen van een piercing kan heel even pijn doen. Het is de piercer echter verboden om je, zonder toestemming van een arts, te verdoven.

Het verzorgen van de piercing.
Een pas aangebrachte piercing is te vergelijken met een diepe wond in je huid. Het is heel belangrijk dat je je piercing goed verzorgt. Je krijgt van de piercer mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je dat moet doen. In de instructie moet o.a. staan hoe de piercing verzorgd moet worden en dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts. De wond die door het piercen is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Het helen van een piercingwond duurt soms lang (van 4 weken tot 9 maanden). Bij sommige mensen ontstaat als gevolg van het aanbrengen van een piercing littekenweefsel. Bovendien kan het gebeuren dat de piercingwond lelijk geneest als deze ontstoken is geweest. Van sommige piercings is nog niet bekend wat de gevolgen zijn op latere leeftijd.

Je gezondheid.
Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een piercing te laten aanbrengen.

• diabetes • hemofilie • metaalovergevoeligheid • immuunstoornis • hart- en vaatafwijkingen • bij het gebruik van antistollingsmiddelen • op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan • op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen.

Hygiënerichtlijnen voor piercen 30 LCHV maart 2007

Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de piercer op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, epilepsie e.d). Tijdens het aanbrengen van de piercing mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Richtlijnen.
In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van piercings. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de piercers zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1 keer per twee jaar of de piercingstudio’s zich houden aan de richtlijnen.

LET OP! Intiem piercings worden gezet vanaf 18 jaar.

THE ARTIST


Rene de Vries - Rene, graphic designer, started his first shop in the Dom Republic in 2000, In 2002 he moved to Tilburg, the Netherlands. At the moment Nico is my companion in the shop, he is tattooing 8 years, 3 years in France where he s from and 5 years in the states

Deze biografie word binnenkort ge-update.

Dec 2007
Een korte impressie van Rene's leven voordat hij met tattooeren begon.

Opgegroeid in Tilburg in een kunstzinnig gezin, vader technisch tekenaar en fotograaf. moeder huisvrouw met schilderen als hobby. Als enige "onhandelbare" zoon temidden van 5 zusters. Geen een school afgemaakt en op 15 jarige leeftijd na een paar jaar internaten thuis weggelopen en op zichzelf gaan wonen. Wat volgde was een leven van zeer kortstondige baantjes, langdurig gebruik van de indertijd wel heel gemakkelijke sociale voorzieningen, en toch ook nog wel wat geleerd.

Zoals een omscholing tot bankwerker lasser, vrachtwagenchauffeur. en een middenstandsdiploma. Maar vooral een leven wat bestond uit Sex, drugs en Rock&Roll, wat uiteindelijk resulteerde in een opname in een afkickkliniek.

Gelukkig een die op kunstzinnige leest geschoeid was. Hier kwam Rene's aanleg voor tekenen, schilderen en beeldhouden naar voren, wat hem zelfs op de kunstacademie in Utrecht deed belanden, waar hij grafische vormgeving, met als specialiteit illustraties

Ondanks de goede resultaten, voortijdig gestopt omdat 4 avonden in de week naar school en overdag als schilder en een verloren liefde hem te veel werden De wereld die trok harder. De jaren die hierop volgden brachten hem de hele wereld over. Andere culturen ontdekken. Om tot de voor hem belangrijke ontdekking te komen in wat voor "primitieve" westerse wereld we hier eigenlijk leven.

Rene is in 1999 met tattooeren begonnen. Eigenlijk door toeval. Tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek liep hij Marcello, een tattooist in Santo Domingo tegen het lijf die een reclame bord voor zijn shop geschilderd wilde hebben. In ruil hiervoor heeft ie Rene een dag "les"gegeven.

Terug in Nederland heeft ie alle beginners tattoo spullen aangeschaft en is hiermee aan de slag gegaan op vrienden, kennissen en vrienden. Een half jaar later al zijn huiselijke bezittingen verkocht en vaarwel tegen Nederland gezegd en verhuisd naar Sosua, Dom Rep om daar een tattooshop te openen. Een lang gekoesterde wens om onder de "klapperbomen" te gaan wonen kwam hiermee in vervulling. Veel toeristen, veel klanten dus. Helaas zie je die bijna nooit terug wat het "leerproces" wat tatooeren betreft niet echt ten goede kwam. Een huid is toch heel iets anders dan papier.

De techniek o.a. bepaald hoe een tattoo er na 6 weken blijvend uitziet.Wat dat betreft was het een geluk bij een ongeluk dat het toerisme in de Dom Rep een klein jaartje na aankomst aldaar,.in die tijd een dieptepunt beleefde, en er veel te weinig te werken viel .en hij na een jaar weer naar Nederland terug moest . Doch niet lang getreurd, en ook niet lang stilgezeten.

Ook het besef dat ie eigenlijk veel te vroeg met een eigen shop was begonnen. Vaak te voorzichtig geweest, waardoor de inkt niet diep genoeg de huid in was gegaan. Resultaat een wazig geheel,. of enkele keer te diep, waardoor je onregelmatige lijnen krijgt die in een enkel geval ook nog eens onder de huid doorkruipen .

Wat ook nog eens gebeurd is, een tijd lang schaduw inkt( die veel lichter is) gebruikt als tribalblack (het donkerste zwart). Dit door toedoen van een verkeerde leverantie, doch door onervarenheid niet als zodanig herkend. Voor je die tattoo's weer ziet en in de gaten krijgt wat er aan de hand is heb je al weer een hoop getattooeerd.

De grootste fouten zie je mensen maken die gaan tattooeren zonder dat ze iets uit eigen beweging op een stuk papier kunnen tekenen. Die trekken een plaatje over op carbonpapier en beginnen. Zulke types krijgt Rene ook regelmatig over de vloer met de vraag om ze te leren tattooeren. Als ze dan "tekeningen laten zien , die zo door Bokito gemaakt zouden kunnen zijn, zijn ze nog beledigd ook als je ze recht in het gezicht zegt om nog eens een tijdje door te gaan met tekenen, voor ze ook maar moeten gaan dromen over een leven als tattooist.

Rene is stug doorgegaan en zet nu de mooiste tattoo's in allerlei verschillende stijlen. Composities maken voor kleine, doch het liefst voor grote tattoo's vind ie het mooist om te doen. Goed luisteren naar wat voor iets een klant wil, ook "sturen" naar een tattoo toe, waar ze de rest van hun leven blij mee zijn, veel mensen hebben een "idee" waarvan ze niet beseffen hoe die uiteindelijk overkomt en daarmee aan de slag.

In 2005 stond er weer een verhuizing voor de deur. Samen met Krishna, zijn partner, die hij vlak na terugkomst in Nederland leerde kennen en in het begin hielp in de tattooshop, een groot pand aan de Veldhovenring gehuurd en de "Besterd Bazaar" begonnen. Inmiddels omgedoopt tot "Tattoo, Food & Art. Krishna verkoopt hier Surinaamse hapjes en gerechten en Rene runt de tattoo en piercing shop alsmede een galerie(tje) waar in steeds wisselende exposities werken van binnen en buitenlandse artiesten worden geëxposeerd. Tevens kun je hier op je gemak zitten en wat "meegebracht" eten en of drinken, uit Krishna's keuken kunt nuttigen

Dit heeft nogal wat "voeten in de aarde gehad". Uiteindelijk 2 jaar geklust om dit alles van de grond te krijgen, leuk voor zijn hobby als interieur architect, wat minder voor zijn werk als tattooist .Doch hopelijk is dit achter de rug. en kan hij zich nu weer helemaal richten op zijn werk als tattooist . Zoals een workshop 12-2007 met de Tjechische tekenaar tattooist Milosch, waar hij Rene met nog 5 andere collega tattooisten nog wat kneepjes van het vak heeft bijgeleerd en ideeën heeft kunnen uitwisselen

Nadat het inmiddels negatieve saldo weer wat was opgevijzeld door wat lucratieve schilderklussen, een nieuwe shop geopend in Tilburg zijn geboorteplaats. Hier zag ie de mensen wel terugkomen. Soms leidde dit tot verrassingen., en schaamte om te zien hoe een tattoo geheeld was.

MORE INFORMATION


No extra information yet..

Contact form


Your name:


Your e-mail:


Subject:


Verification code:
verification image, type it in the box

Message: